Winter Break. Cum evadezi din sezonul rece?

Tags: 

Mai avem o întreagă lună calendaristică de iarnă, iar noi îți recomandăm să te gândești cum să evadezi din sezonul rece, și cel mai important, ce suport să îi oferi pielii tale pentru a o restabili într-un mod rapid și eficient.

Ioana Simian, medic-dermatolog și specialist Avon ne ajută să alegem produsele în funcție de ingredientele pe care le conțin.

Examinează etichetele produselor tale de îngrijire și vezi, dacă conțin vitamine necesare regenerării rapide:

Vitamina A

Pielea noastră are o afinitate extremă pentru vitamina A, iar absorbția acesteia se face extrem de rapid. Vitamina A stimulează sinteza de colagen, formarea vaselor de sânge, se opune fotoîmbătrânirii, reducând ridurile si petele cauzate de soare. Limitează îngroșarea pielii, pătarea acesteia și formarea de puncte albe și negre.

Atenție! Aplică produsul împreună cu o cremă hidratantă, folosește factorul de protecție solară.

Vitamina B

Unele din grupul de vitamine B au o influență puternică asupra sănătatea pielii. Spre exemplu, Vitamina B3 stimulează sinteza de colagen, îmbunătățește fermitatea pielea, reduce aspectul ridat, redă luminozitatea acesteia, calmează roșeața, inflamația. Este perfectă pentru pielea sensibilă cu rozacee sau leziuni de acnee.

Vitamina B5 este un foarte bun hidratant pentru piele. Are efect reparator, susține procesul de regenerare a pielii, calmând și reducând inflamația totodată.

Vitamina B12 joacă un rol important în procesul de reînnoire normala a celulelor. Hidratează și calmează pielea datorită efectului inflamator. Este adăugată îngrijirii tenului cu rozacee.

Vitaminele B3 și B5 le poți găsi în șamponul hrănitor cu grepfrut și fructul pasiunii din gama Naturals și gelul de duș cremos cu piersică și portocală din gama Senses.

Vitamina C

Vitamina C are un rol de barieră la nivelul pielii, protejând-o de impactul factorilor de mediu. Se găsește în mod natural în piele, unde stimulează sinteza de colagen și blochează efectul radicalilor liberi. Nivelul ei scade cu vârsta și cu expunerea cronică la soare.

La nivelul pielii, influența vitaminei C este esențială. Odată pătrunsă în piele, ea stimulează sinteza de colagen. Crește elasticitatea și fermitatea pielii, reducând vizibil ridurile. Intervine în procesele de reparare și cicatrizare.

Se găsește în gelul de duș cremos cu cocos din gama Avon Care, spray-ul parfumat cu rodie și mango și exfoliantul de corp de la Naturals.

Vitamina E

Vitamina E cuprinde un grup de vitamine cu proprietăți de anti-îmbătrânire, antiinflamatorii, de hidratare și protecție solară. Rolul cel mai important al vitaminei E e de a limita agresiunea ultravioletelor provenite de la soare. Aceasta se opune fotoîmbătrânirii, reduce arsura solară, limitează riscul de dezvoltare a cancerelor cutanate. Vitamina E calmează iritația pielii, datorită proprietăților antiinflamatorii; crește gradul de hidratare a pielii.

Vitamina E se găsește în spray-ul hidratant pentru corp din gama Skin so Soft, loțiunea de corp cu ulei de cocos din gama Avon Care, balsamul multifuncțional cu ceara de albine.