Unghii sănătoase pentru manichiuri perfecte

Tags: 

Știai că unghiile sunt o foarte bună oglindă pentru starea ta de sănătate? Ele pot indica boli și afecțiuni destul de grave, așadar nu trece cu vederea orice schimbare neobișnuită și consultă un medic pentru o diagnoză corectă. Da, articolele de pe Internet ne ajută să ne informăm, însă un specialist este singurul care ne poate da informațiile corecte pentru noi.

Dar noi nu o să vorbim despre boli și afecțiuni grave, deoarece nu suntem specializați în acest domeniu. Vom vorbi despre cum le putem întreține frumoase și sănătoase, chiar și dacă le schimbăm nuanța mai des decât produsul preferat de machiaj.

Ne place să spunem că un machiaj frumos arată bine pe un ten îngrijit. La fel este și cazul unei manichiuri.

O unghie corect tăiată, exfoliată, pilită, hidratată și protejată va menține culoarea pe unghii mult mai mult timp, o va face să arate mai bine și, cel mai important, nu va fi afectată de pigmenții din lacul de unghii.

Să începem!

 1. Curățați și dezinfectați unghiile folosind un dizolvant. (21.99 RON)
 2. Țineți pentru 2-3 minute mâinile în apă călduță amestecată cu săpun pentru a îndepărta dizolvantul și a emolia unghiile și pielițele.
 3. Aplicați uleiul pentru cuticule și masați-l pentru a grăbi activarea efectului. Datorită acizilor AHA din compoziție, acesta va emolia și exfolia ușor cuticulele, făcându-le mai ușor de „ascuns”
 4. Spunem ascuns deoarece cuticula nu se taie. Prin tăierea acesteia, vă expuneți la eventuale infecții. Puteți avea în continuare aspectul de unghie lungă doar împingând ușor cuticulele înspre interiorul unghiilor, înspre deget. Vă puteți folosi chiar de unghia de la un alt deget pentru a face acest lucru. Dacă simțiți durere, înseamnă că împingeți prea mult sau aplicați prea multă presiune.
 5. Aplicați Serul hrănitor cu ulei de baobab și acacia, masându-l ușor pe unghii și cuticule.
 6. Curățați blând resturile lăsate de sub cuticulă pe unghii folosind vârful de la pilă.
 7. Cu ajutorul unei pile cu suprafață ușor abrazivă, puteți exfolia atent suprafața unghiei.
 8. Curățați și emoliați din nou unghiile în apă căduță și săpun.
 9. După ce le ștergeți, folosiți unghiera pentru a tăia unghiile la dimensiunea dorită.
 10. Deși durează mai mult, dați forma unghiei cu ajutorul pilei. Evitați să folosiți unghiera sau forfecuța de unghii, căci știți deja că șansele de a aduce unghiile la forma dorită prin tăiere este aproape imposibil. 
 11. Aplicați un tratament care să răspundă nevoilor unghiei. Pe lângă efectul caracteristic fiecărui tratament, acesta va împiedica pigmenții lacului de unghii să coloreze și afecteze sănătatea unghiei.
  1. Tratamentul Avon True Color Gold conține extract de aur ce oferă strălucire și rezistență unghiei.
  2. Tratamentul pentru prevenirea exfolierii fortifică unghia.
  3. Tratamentul 7 în 1 conține filtru UV și vitaminele E și C, întărind unghia, prevenind crăpăturile, decolorările și acoperind imperfecțiunile
 12. Puteți opta pentru manichiură și culoare în același conținut, folosind un lac BB (4 nuanțe nude, soft) sau Pearl Shine (4 nuanțe soft cu efect perlat). Ambele întăresc și apără unghia, iar nuanțele neutre oferă aspectul unei manichiuri elegante, frumoase și îngrijite.

 

Alte sfaturi de care să țineți cont pentru a avea unghii frumoase:

 1. Acordați atenție dietei! Consumați alimente ce conțin vitaminele B și D, minerale precum zinc, calciu, fier.
 2. Aplicați zilnic o cremă hidratantă pe unghii
 3. Dacă purtați unghii false, examinați-le pentru a depista din timp apariția eventualelor infecții.
 4. Nu curățați adânc sub unghii deoarece pot apărea...? Ați ghicit! Infecții! (pare să fie un laitmotiv acest cuvânt în articolul de față)
 5. Unghiile încarnate se scot la medicul dermatolog. Și tot la el apelați în cazul oricăror nelămuriri și schimbări neobișnuite.