Țintește toate imperfecțiunile tenului!

Tags: 

Trebuie să ți se fi întâmplat: erai în fața oglinzii de la chiuvetă, te spălai pe mâini sau pe dinți și ai început să îți analizezi tenul atent. Din ce în ce mai atent. Ai văzut un punct negru pe care nu te-ai putut abține și l-ai eliminat. Apoi ți-ai dat seama că îți lucește ușor nasul și fruntea și fără să realizezi ai intrat într-o frenezie de a distruge fiecare mic intrus de pe fața ta. Credeai că vei rămâne cu un ten impecabil după mica operațiune, dar s-a lăsat cu pete roșii și umflate, mulți nervi și frustrări.

Ei bine, stai fără grijă. Toți am trecut prin asta. Dar hai să vorbim despre soluții reale pentru unele dintre cele mai populare probleme ale tenului: acneea și petele post-acnee, punctele negre, petele roșii, pori blocați și dilatați.  

Cam toate sunt legate de tenul gras sau tenul normal cu porțiuni de ten gras (vorbim de zona T: frunte, nas, bărbie). Dar, înainte de a te supăra tare pe tenul tău, gândește-te că sunt și beneficii: spre deosebire de tenul uscat, un ten gras nu se irită foarte ușor, este mult mai rezistent la schimbările de temperatură și tratamente faciale, iar îngrijit cum trebuie, poate fi tenul ideal.

Dacă problema principală sunt zonele încărcate de sebum, uite pașii pe care ți-i recomandăm noi:

 • Începe întotdeaună cu demachierea tenului.
 • Folosește apoi un gel de curățare pentru a-l pregăti pentru curățarea în profunzime.
 • Folosește fie o mască de față, fie un gel exfoliant. Nu te sfătuim să le folosești împreună, pentru că îți pot face tenul extrem de sensibil.
 • După exfoliere sau îndepărtarea măștii, folosește o loțiune tonică. Loțiunea tonică nu este un moft, serios. Poate pare doar apă îmbuteliată, dar ingredientele pe care le conține îți reîmprospătează tenul și reduce porii dilatați. Poți folosi loțiunea și dimineața pentru a îndepărta excesul de sebum produs pe timpul nopții.
 • Nu uita de hidratare. Folosește o cremă hidratantă și matifiantă cu SPF dacă tot procedeul complicat a fost făcut pe timpul zilei, sau o cremă hidratantă pentru noapte.

Urmează acești pași doar de 2-3 ori pe săptămână. În restul timpului, keep it simple: demachiere, gel de curățare, loțiune tonică și hidratare.

În cazul în care te confrunți cu petele roșii sau urmele post-acneice, îți recomandăm aceeași pași ca mai sus (demachiere, gel de curățare, tonifiere) la care poți adăuga următoarele produse:

Dacă te stresează apariția punctelor negre, te înțelegem și știm cum să te ajutăm. Alege produse ce au în conținutul lor acid salicilic. Acesta are propritatea de a pătrunde în profunzime în piele și poate dizolva cu ușurință punctele negre. Așadar:

 • Ca de obicei, începe cu demachierea tenului.
 • Folosește un gel de curățare pe bază de acid salicilic
 • Acum că tenul tău este curat, poți îndepărta punctele negre, însă nu cu degetele. Folosește un dispozitiv special. Apasă cu unul dintre capetele dispozitivul direct pe zona afectată și elimină impuritățile.
 • Aplică un tratament pentru a curăța toate resturile de sebum și impurități
 • Apoi, folosește o loțiune tonică
 • Și, ca de obicei, nu uita de hidratare!