Sfaturi de la Dermatologul Avon pentru utilizarea Anew Infinite Effects

Tags: 

 

Anew Reversalist Infinite Effects combina efectul antiaging al retinolului, demonstrat de-a lungul multor ani prin studii de eficacitate, cu proprietatile hidratante ale complexului phyto. De ce preferam formula aplicarii alternative a celor doua formule? Deoarece cercetatorii Avon au demonstrate o eficacitate crescuta antirid prin aplicarea pentru 7 zile a complexului hidratant, urmata de alte 7 zile pentru Super retinol. Celelalte produse cu retinol combina in aceeasi formula atat partea hidratanta cat si cea antiaging, ceea ce scade eficienta retinolului, el fiind mai putin stabil in formulele combinate. Acesta formula inovatoare, in aplicare alterna, este o provocare pentru pielea noastra, stimuland refacerea, reducerea semnelor de imbatranire in fiecare zi, fara a crea posibilitate de “obisnuire” a tenului.

Cand vorbim despre ingrijirea tenului, trebuie sa avem ca prim pas demachierea. 

Asadar, aplicati o cantitate generoasa de demachiant (Recomandam: Apa de curatare 3 in 1 de la Anew) pe suprafata unei dischete; demachiem mai intai zona din jurul ochilor, apoi buzele, restul fetei, gatul si decolteul.

 1.  Aplicati o presiune usoara cu discheta pe suprafata ochilor inchisi, timp de circa 20 secunde pentru a permite dizolvarea produselor de machiaj si a limita pe cat se poate manipularea prin frecare a pielii. Pentru a desavarsi demachierea, masati usor, prin miscari descendente, incepand din coltul intern spre cel extern. Masati cu maxima blandete, pielea de la acest nivel este cea mai subtire si mai sensibila de pe tot corpul. Repetati cu miscari blande pana dispare ultima urma de machiaj.
 2.  Continuam cu buzele, unde vom urma aceiasi pasi ca si pentru zona din jurul ochilor. Dupa aplicarea demachiantului pe discheta, apasati perpendicular pe suprafata buzelor pentru cateva secunde pentru a dizolva glossul sau rujul, apoi urmati linia buzelor incepand din centru spre coltul acestora.
 3.  Pentru restul fetei, gat, decolteu, pasii sunt ceva mai simpli. Daca folositi un demachiant crema il puteti intinde mai intai pe toata zona ce urmeaza a fi demachiata prin miscari circulare pe fata si liniare, descendente pe gat si decolteu; daca folositi un demachiant lichid, aplicati-l direct pe suprafata dischetei. Miscarile sunt aceleasi, vom masa circular cu blandete zona de frunte, obraji si barbie. Vom continua apoi cu gatul si decolteul, cu miscari descendente de la nivelul liniei mandibulei. Atentie la zona de insertie frontal a parului sau preauriculara, unde se pot strange resturi de machiaj. Stergeti pana ce suprafata pielii ramane neteda.
 4. Eu prefer ca ultim pas spalarea fetei cu Gelul de curatare Anew si apa calduta, imediat dupa demachiere.

 

Acum, tratamentul. Anew Reversalist Infinite Effects va inlocui crema voastra de noapte obisnuita, putand fi aplicat direct pe pielea curata sau imediat dupa Serul Anew Youth Power pentru toate varstele

 • Prima saptamana este dedicata complexului Phyto, cu rol reparator, de hidratare, dar si de pregatire a pielii pentru pasul doi, tratamentul intensiv antirid cu retinol.
 • Cea de-a doua saptamana este dedicata in exclusivitate super retinolului.

Ambele formule se aplica in aceeasi maniera: 

 1. Repartizam o cantitate potrivita de produs (2-3 apasari ale pompitei) pe frunte, periocular, nas, obraji, barbie si gat.
 2.  Vom incepe cu zona din jurul ochilor, unde aplicarea cremei se face prin miscari fine de tapotare cu ajutorul degetului inelar.
 3. Apoi ne ocupam de restul fetei, facand miscari circulare in directia in sus si spre lateral. Incepem cu barbia, urcand spre zona de nas, terminand de fiecare data aplicarea in zona exterioara a fetei. La nivelul fruntii vom respecta aceleasi miscari, din centru, in sus si lateral.
 4. La nivelul gatului, crema se aplica prin miscari ascendente, utilizand mana stanga pentru partea laterala dreapta a gatului si invers.

 

Bine de stiut:

 • Crema se aplica doar seara, pentru ca acesta este momentul de refacere a tenului. Nu o aplicati niciodata pe timpul zilei, deoarece molecula retinol sensibilizeaza pielea la soare, putand-o inrosi. Este obligatoriu sa asociati o crema cu protectie solara pe timpul zilei. Dubla formula o face ideala in orice anotimp.
 • Daca simtiti un usor discomfort la aplicarea cremei, este absolut normal, inseamna ca formula lucreaza, este un efect frecvent intalnit la aplicarea retinolului. Daca disconfortul este persistent, incercati sa aplicati la minim 15 minute dupa curatarea/spalarea tenului sau sa o aplicati o data la doua, trei zile pana cand apare toleranta la retinol.
 • Daca ati uitat pasul la care sunteti in acea saptamana, reluati inca 7 zile cu pasul 1.
 • Daca ati ratat o zi din aplicare, nu-i nicio problema, continuati rutina celor 7 zile.
 • Daca ati terminat una dintre formule, continuati cu cea ramasa pana la terminarea tubului.

Pentru orice intrebari legate de produs sau ingrijirea pielii, va stam la dispozitie (Echipa Avon si Ioana Simian, Dermatolog Avon) pe Facebook Messenger si Instagram Messages