Ritual pentru un ten luminos

Știi cum să obții un ten luminos și strălucitor fără a apela la un produs de iluminare? Ioana Simian, medic-dermatolog și specialist Avon, ne-a dezvăluit pașii pentru a obține un ten radiant.

Există mai multe cauze ale lipsei de luminozitate a tenului: vârsta, expunerea la soare, folosirea contraceptivelor, sarcina, afecțiuni hormonale. Din cauza încetinirii procesului de exfoliere pielea devine mai groasă și mai aspră la atingere. Celulele moarte creează adevarate dopuri la nivelul porilor, blocandu-i și formează puncte albe sau negre.

Pentru ca pielea să strălucescă trebuie să respectăm niște pași esențiali, să folosim niște produse-cheie în cadrul ritualului de îngrijire:

Demachierea – se face obligatoriu dimineața și seara atât la nivelul feței, cât și a gâtului și a decolteului. Pentru zona ochilor vom folosi formula blânda a demachiantului bifazic Avon True. Partea sa uleioasa dizolvă machiajul rezistent la apa și suplinește factorii cu rol de apărare deficitari în zona ochilor, reducând riscul de deshidratare. Partea apoasă curăță perfect, lasând pielea să respire.

Pentru restul feței, gât și decolteu am conceput formula de balsam de curățare. Acesta se transformă, mai întâi în ulei, îndepartând sebumul și machiajul, apoi, prin adaugarea de apa, în emulsie, pentru a îndepărta orice impuritate.

Demachierea este urmata obligatoriu de spălarea feței, pentru a pregăti pielea pentru îngrijirea specifică.

Exfolierea, adica indepartarea stratului gros de celule moarte, se poate face fie mecanic, fie prin chimic cu ajutorul unor acizi care sa dizolve celulele moarte. Exfoliantul micelar din gama Avon True Nutra Effects curăță porii în profunzime, exfoliază, îndepărtează celulele moarte și netezește textura pielii. Rezultatul? Un ten luminos și radiant!

O piele mai neteda, luminoasa ca aurul si fara riduri.