Ritual de îngrijire prescris de Ioana Simian, Medic Dermatolog si Specialist Avon

Tags: 

Frumusetea pielii noastre are un pret, care nu se traduce in zecile de recipiente de crema achizitionate uneori compulsiv, ci in aplicarea constanta si corecta a unui ritual de ingrijire, potrivit necesitatilor tenului. Cu ce incepem ingrijirea pielii indiferent de varsta?

Demachierea, adica curatarea tenului, este primul gest de la care pornesc toate celelalte. Ne demachiem de doua ori pe zi sau dupa ce transpiram intens. Vom demachia mai intai zona de ochi si buze, apoi restul fetei, gatul si decolteul. Nu ignorati niciodata zona frontala, linia parului sau zona submandibulara; aici tind sa se adune resturi de machiaj care pot genera in timp leziuni de acnee.

Cea mai buna formula de demachiant, indiferent de ten, este cea de apa de curatare/micelara. Ce face apa de curatare? Are o compozitie alcatuita din microsfere cu structura duala, lipofila si hidrofila. Partea lipofila dizolva sebumul si machiajul, adica tot ce are structura uleioasa, in timp ce partea hidrofila curata pielea si desavarseste demachierea. Pentru a completa efectul demachiant de care aminteam anterior, am adaugat apei de curatare Anew ingrediente active capabile sa stimuleze procesul de refacere a tenului, de crestere a elasticitatii si luminozitatii pielii. 

Demachierea trebuie completata, mai ales in cazul tenului mixt si gras cu tendinta la acnee, de spalarea fetei; in felul acesta eliminam orice urma de machiaj si prevenim formarea cosurilor. Gelul de curatare Anew are o textura catifelata, care imbraca pielea intr-o spuma cremoasa, prevenind deshidratarea si totodata limitand secretia de sebum prin efectul noniritativ asupra glandelor sebacee.

Curatarea tenului va fi completata de aplicarea produselor de gomaj, exfoliere sau a dispozitivelor care ajuta la indepartarea celulelor moarte. In felul acesta prevenim prin ingrijire formarea leziunilor de acnee. Folositi-le adaptat tipului de piele si ten si zonei pe care le aplicati. Pe pielea sensibila, predispusa la inrosire si iritatii veti folosi aceste proceduri ceva mai rar, o data sau de doua ori pe saptamana. Insistati in zona T a fetei si fiti blande cu zona perioculara, peribucala si pometi. Nu uitati buzele, gatul si decolteul. 

Imediat dupa gomaj e momentul hidratarii intense. Puteti aplica o crema de hidratare in strat gros sau mai bine profitati de proprietatile de hidratare si catifelare a pielii oferite de masca Anew. Efectul de “piele noua” va fi imediat. 

Bineinteles, rutina se incheie cu o crema potrivita nevoilor tenului tau.