Desert cu cacao pentru pielea ta

Tags: 

 

Cum se obține untul de cacao?

Untul de cacao este un ingredient cosmetic ce se obtine din boabele de cacao. Pentru obtinerea lui, boabele sunt mai intai fermentate in frunze de bananier, uscate si prajite, presate la rece pentru a obtine aceasta grasime vegetala. Datorita multiplelor proprietati ale untului de cacao, acesta se regaseste in mai toate formulele cosmetice: unt, crema, lotiune, baton emolient pentru buze, geluri de spalare.

 

Ce rol are untul de cacao în compoziția cremelor?            

Untul de cacao are rol emolient si hidratant; lasa o pelicula la nivelul pielii care limiteaza pierderile de apa cu exteriorul. Continutul crescut de acizi grasi ajuta la repararea zonelor cu uscaciune severa asociata cu fisuri, cum ar fi buzele, mainile sau picioarele. Este extrem de util in ingrijirea eczemei cronice, fisurare. Blocheaza totodata patrunderea factorilor agresivi in piele.

Pe langa rolul emolient, untul de cacao are functie antioxidanta, datorita continutului de polifenoli si flavonoide, legand radicalii liberi atat de nocivi pielii. Se limiteaza astfel distructia fibrelor de colagen si elastina, adica imbatranirea pielii si totodata riscul aparitiei cancerelor cutanate indus de modicarile aduse de radicalii liberi la nivelul informatiei genetice.

 

În ce produse Avon regăsim untul de cacao?

Gama Avon Care va aduce placerea untului de cacao, a ciocolatei pure, intr-o serie de produse concepute pentru multe din problemele pielii.

Crema multifunctionala cu unt de cacao (14.39 RON) e ideala pentru ingrijirea pielii de pe corp, dar si de pe fata in cazul tenului cu tendinta la uscare. Untul de corp este potrivit pielii extrem de uscate, cu tendinta la descuamare si fisurare, repara pielea crapata, ingrosata de la nivelul piciorului. Este ideal in sezonul rece. Lotiunea de corp (13.99 RON) are o textura usoara, rapid absorbabila si e excelenta pentru pielea normala sau cu tendinta la deshidratare. Balsamul de buze (4.99 RON) si crema de maini (4.99 RON) asigura ingrijirea specifica pentru aceste zone sensibile, cu tendinta accentuata la uscare, fisurare. 

 

Interviu cu Ioana Simian, Medic Dermatolog și Specialist Avon