Curățarea și întreținerea ustensilelor de machiaj - scris de Roxana Minea, Make-up Artist Avon România

Tags: 

Un machiaj reuşit este întotdeauna realizat cu produsele potrivite, iar aplicarea acestora trebuie făcută cu accesoriile destinate machiajului  igienizate corespunzător.

Atât pensulele, cât şi bureţeii de machiaj, trebuie constant curătaţi, pentru a nu crea probleme la nivelul tenului şi pentru o aplicare cât mai precisă a produselor.

Dacă vorbim de trusa personală de accesorii, aplicatoarele (bureţeii şi pensulele) :

  • pentru produsele cremoase, cum sunt fondul de ten, corectorul/ anticearcănul şi fardurile cremoase trebuie spălate/ curăţate după fiecare utilizare.
  • pentru produsele pudrate trebuie curăţate/ spălate cel puţin o dată pe saptamană si trebuie ţinute în trusă, ferite de praf şi bacterii.

Dacă vorbim de trusa de accesorii folosită de profesionişti, curăţarea tuturor ustensilelor este esenţială şi se face după fiecare client.

  • În cazul în care nu aveţi o trusă cu suficiente pensule pentru fiecare dintre clienţii programaţi într-o zi, trebuie tot timpul să curăţaţi pensulele cu o soluţie dezinfectantă după fiecare utilizare.
  • La finalul zilei de lucru, pensulele se spală, se scurge surplusul de apă, având grijă să aranjaţi părul şi se usucă pe un prosop curat, în poziţie orizontală.

TIPS & TRICKS

  • spălarea bureţeilor pentru fondul de ten se poate face în maşina de spălat rufe, folosind un detergent delicat (de bebelusi). Aceştia îşi vor păstra perfect forma, iar impurităţile vor fi înlăturate cu uşurinţă. Evitaţi să folosiţi unghiile cand spălaţi bureţeii, există riscul să stricaţi suprafaţa acestora şi să se rupă!
  • evitaţi să lăsaţi pensulele în poziţie verticală după spălare, întrucat apa se va scurge în ferulul pensulei, cauzând astfel desprinderea părului. De asemenea, mânerul trebuie şters după spălare, pentru a evita despinderea acestuia din ferul
  • puteți spăla pensulele de machiaj cu detergent de vase, neparfumat, hipoalergen.
  • pentru a vă curăța pensulele foarte ușor, puteți folosi un dispozitiv de silicon cu striații

Un ten îngrijit şi sănatos depinde doar de noi! Nu uitaţi să aveţi grijă de trusa de accesorii, la fel cum aveti grijă să vă curăţaţi tenul!