Cum să îți găsești ochelarii de soare perfecți pentru tine

Tags: 

Mai mult decât accesorii ce îți completează perfect ținutele, mai mult decât fashion statements ce dau tonul verii, ochelarii de soare sunt esențiali pentru sănătatea ochilor tăi.

Cum să îți alegi ochelarii de soare potriviți și cum au ei grijă de ochii tăi îți spunem în acest articol. 

Ochelari poza 1

Pe timpul primăverii și al verii, nivelul radiațiilor ultraviolete este de 3 ori mai mare decât în timpul iernii. Acțiunea razelor ultraviolete asupra cristalinului poate duce la apariția cataractei.

Prețul nu asigură întotdeauna calitatea ochelarilor de soare, așadar iată care sunt cu adevărat caracteristicile ce merită atenția ta când achiziționezi noile accesorii de vară:

  • Filtrele de protecție UV sunt cea mai importantă caracteristică a ochelarilor de soare. Acestea asigură protecția solară, ci nu culoarea lentilei. Protecția pe care trebuie să o aibă este de minimum 100.
  • Size matters. Soarele afectează atât ochii, cât și pielea din jurul lor, așadar, cu cât ochelarii îți acoperă mai mult din zona ocular, cu atât mai fericită va fi pielea ta.
  • Culoarea lentilelor. Lentilele închise la culoare nu sunt cele ce definesc gradul de protecție solară, însă, de cele mai multe ori, cu cât culoarea lentilelor este mai naturală (nuanțe de bej, maro), cu atât ochii se vor obișnui mai ușor cu lumina puternică. Viața în nuanțe de roz, portocaliu și roșu pare într-adevăr interesantă, dar pentru ore în șir sau combinată cu grade în plus ar putea să îți dea dureri de cap.

Ochelari poza 1

Ochelari poza 2

Acum că am trecut de cele mai importante aspecte: cele legate de sănătate, să trecem la partea de estetică. Sunt atât de multe modele de ochelari de soare, în atâtea culori, încât e imposibil să nu fi stat măcar o data în fața unei oglinzi probând zeci de perechi și plecând ușor frustrată sau nedumerită.

Noi te sfătuim să îți alegi ochelarii în funcție de forma feței.

Ochelari de soare 1

Ochelari de soare 2

Ochelari de soare 3

Ochelari de soare 4

Ochelari de soare 5

Ochelari de soare 6

 

Pozele din acest articol sunt realizate de superba și talentata Lavinia. Îți recomandăm cu încredere să o urmărești pe Instagram și blog.