Cum să îți alegi nude-ul perfect - Sfaturi de la Roxana Minea, Make-up Artist Oficial Avon

Tags: 

Cum  să ne alegem nuanţa perfectă de ruj nude, care să se potrivească perfect tonului şi subtonului pielii, este între cele mai mari dileme ale pasionatelor de beauty.  Adevărul este că nu putem să dăm greş niciodata cu un ruj nude, acesta poate să fie tuşa finală a unui machiaj dramatic smokey eyes sau a unui machiaj nude glamouros. Putem începe testarea pe mâna, iar nuanţa care se confundă cu pielea sau este puţin mai închisa este potrivită. Este important să alegem nuanţa din gama cromatică apropiată buzelor, sau puţin mai închisă.

Pornind de la nuanţele catifelate mate, către cele glossy, vom exemplifica mai jos alegerea nuanţei în funţie de subtonul pielii, iar apoi în funtie de tonul acesteia. Trebuie să ştim că nuanţa naturală a buzelor va influenţa aspectul final al rujului, aşa că vă invitam să testaţi toată gama de nuanţe disponibile, pentru a adapta perfect trăsăturilor voastre.

 

Nuanţele de nude pot avea subton neutru, roz sau piersică, iar gama poate fi astfel adaptată în fucţie de subtonul pielii.

Rujul nude pentru subton rece

  • Daca ai subton rece, nuanţele de nude care se potrivesc perfect pielii tale sunt cele care au roz în compoziţie.

Rujul nude pentru subton cald

  • Daca ai subton cald, nuanţele de nude care se potrivesc perfect pielii tale sunt cele care au oranj în compozitie.

Rujul nude pentru subton neutru

  • La graniţa dintre tenul rece şi cel cald se află tenul cu subton neutru, pentru care putem opta pentru nuanţele de bej sau maroniu, adaptate în funcţie de tonul pielii.

Rujul nude adaptat nuanţei tenului

  • Tenul deschis: nuaţele de bej-roze, bej şi bej piersică sunt cele mai potrivite pentru tenul deschis. Intensitatea este aleasă în funcţie de culoarea naturală a buzelor, pentru a scoate şi mai mult în evidenţă frumuseţea şi naturaleţea acestora.
  • Tenul mediu: nuanţele de roz prăfuit intens, bej auriu sau cafea cu lapte sunt cele care se vor adapta perfect.
  • Tenul bronzat: nuaţele de nude lila, nude berry, caramel şi ciocolatiu sunt cele care vor scoate cel mai bine în evidenţă tenul închis sau bronzat.

Dacă nu ai gasit nuanţa perfectă buzelor tale, nu ezita să combini pentru a obţine culoarea perfect adaptată particularităţilor tenului tău.