Cum să combați în mod eficient celulita

Tags: 

 

Celulita. Acest subiect care stârnește conversații înfocate, care leagă prietenii bazate pe „intrăm amândouă la dietă, gata!”, „de azi nu mai mâncăm zahăr”, „vine vremea frumoasă și ieșim la alergat.”

Unele dintre noi învățăm să o acceptăm și să conviețuim bine-mersi cu celulita, altele suntem într-o continuă căutare de tratamente miraculoase. Cert e că mai toate (90% dintre femeile adulte) o avem. Hai să facem lumină!

Cauza/cauzele: Sunt mai mulți factori ce determină apariția celulitei. Cei pe care nu îi putem controla sunt microcirculația deficitară, acumularea de lichide in țesuturi, creșterea de volum a adipocitelor, inflamația locală, vârsta, hormonii, background-ul genetic.

Ce putem face:

Putem avea control asupra următorilor factori: dieta yo-yo cu modificări rapide de greutate, excesul de carbohidrați în alimentație, obezitatea, lipsa exercițiului fizic, retenția de lichide, contraceptivele orale.

Exercițiu regulat: Dacă pe subiectul „dietă” câți expeți, cam tot atâtea opinii, când vine vorba de sport, toți sunt de acord: exercițiul fizic regulat îmbunătățește aspectul celulitei. Partea bună e că exercițiile de aerobic făcute acasă, în fața serialului preferat sunt foarte eficiente, așa că nu vei avea nevoie de abonamente scumpe la sală. Încearcă să îți ții corpul într-o continua mișcare: urcă scările, mergi pe jos, ieși la o plimbare seara.

Exercițiul fizic ajută la arderea straturilor adipoase și stimulează circulația sângelui. Acestea contribuie semnificativ la înlăturarea toxinelor din corp și activează sistemul limfatic.

Partea proastă e că va trebui să renunți la lene.

Tratamentele anticelulitice. Ce să alegi?

Cremele pe baza de retinol, L-carnitinpă aplicate pe o perioada de minimum 6 luni fac minuni; retinolul stimulează refacerea epidermului, în timp ce L-carnitina lucrează direct la nivelul stratului adipos ajutând la transformarea acestuia în energie. De asemenea, științific s-a demonstrat că produsele pe bază de metilxantină (cofeină), teofilină, aminofilină ajuta. Ele dizolvă depozitele de grăsime în măsura în care ajung la nivelul țesutului țintă.

Gama Avon Works aduce un complex de substanțe active menite să țintească celulita exact în căile ei de formare. Este o porție de mezoterapie sau crioterapie aplicată acasă, fără efectele adverse ale acestor procedurilor invazive.

Gelul Avon Works Cooling Active inspirat de crioterapie reduce vizibilitatea celulitei, chiar și în stadiile sale avansate. Cum? Efectul de răcire netezește pielea și redă elasticitatea și fermitatea acesteia.

Dacă nu ești fan „senzații reci”, îți recomandăm Loțiunea anticelulitică Multi tone Complex. Inspirată de mezoterapie, aceasta combină proprietățile termice, de dilatație vasculară cu eficiența complexului L-carnitina; roșeața care apare la aplicarea gelului se datoreaza principiilor active ce au rolul de a dilata local vasele de sange pentru a creste absortia gelului cat mai profund, drenand totodata excesul de lichide acumulat in tesutul gras; L-carnitina transforma masa grasa in energie, reducandu-i volumul, iar intensificarea circulatiei cutanate accelereaza arderile locale. Totodata, complexul L-carnitina promoveaza si procesul de oxidare a celulelor adipoase. Poate fi aplicat o data sau de doua ori pe zi pe pielea uscata, cel mai bine la minim 30 minute dupa baie; determina o senzatie de incalzire locala, care poate persista aproximativ o jumatate de ora.

Masajul anticelulitic: Orice loțiune ai allege, recomandăm să o aplici in asociere cu dispozitivul de masaj, al carui rol este de a creste absortia lotiunii in piele prin stimularea circulatiei cutanate si de a drena totodata excesul de lichide din masa adipoasa.

Asa cum Medicul nostru Dermatolog, Ioana Simian, spune mereu: Nu exista miracole cand vorbim de celulita; exista perseverenta, alegere inteleapta, bazata pe siguranta si eficacitate. Exista actiune directa si preventie; ele trebuie insa combinate cu o dieta echilibrata si exercitiu fizic sustinut.