Cum alegem peria de păr?

Un subiect extrem de important când vine vorba despre îngrijirea părului nostru îl are peria de par. Cum o alegem pe cea potrivită și pentru ce o folosim? George Cozma, Hair Expert Avon, vine în ajutor.

1. Pentru descurcare

Hai să facem revizia trusei tale pentru îngrijirea părului. Una dintre cele mai importante perii este cea dedicată descurcării părului. Este important ca ea să conțină combinația de peri naturali cu cei sintetici, care protejează cuticula firului de păr și previn ruperea acestuia. Reține că procedura de descurcare a părului se face de la vârfuri înspre rădăcină cu mișcări relaxate evitând agresarea firelor de păr.

O altă opțiune pentru descurcarea părului este peria plată cu peri din plastic de mărimi diferite, care pătrund diferit în șuviță și împiedică ruperea firelor de păr.

2. Pentru aranjare

Cea de-a două perie pe care trebuie să o avem în trusa de beauty este peria rotundă. Aceasta poate oferi părului un volum cu efect natural, având întrebuințarea de a îndrepta sau a ondula părul. Mărimea periei rotunde trebuie aleasă în funcție de lungimea părului. Cu ajutorul ei

3. Pentru volum

Când vine vorba de volum, cu siguranță ne referim la peria pentru tapat. Perii din nailon ne ajută la taparea părului, iar mânerul cu vârful ascuțit – la trasarea de cărări precise.

4. Pentru uscarea părului

O perie potrivită este de mare ajutor în procesul de uscare a părului. Ea trebuie să fie comodă și să permită aerului să pătrundă pentru a accelera uscarea părului.

Un alt instrument care nu ar trebui sa ne lipsească din trusa noastră este dispozitivul pentru curățarea periilor.  Acesta ne ajuta la îndepărtarea firelor de păr rămase pe perie, lucru pe care ar trebui sa îl facem după fiecare periere.