Ce note se ascund în parfumurile tale preferate și cum îți indică acestea ce aromă ți se potrivește

 

Oh, parfumurile! Cine nu le adoră?! Aromele au puterea să te transpună în cele mai îndepărtate amintiri de parcă s-ar fi întâmplat abia ieri. Sau te pot lua în călătorii îndepărtate, experimentate doar de imaginația ta.

Mai mult, au puterea să te binedispună, să ai mai multă încredere în tine, să  îți dea putere și energie.

Ce ingrediente au aceste arome cu super-puteri și cum să alegi parfumul ideal care să îți completeze outfit-ul, personalitatea și ocazia? Continuă să citești.

 

Parfumurile bune sunt asemenea unei simfonii perfecte. De obicei, parfumul este compus din trei note de mirosuri. Sincronicitatea lor decide cum percepem fiecare aromă și cum este purtată.

Există sute de ingrediente de parfumuri, natura fiind remarcant de abundentă, iar imaginația parfumurilor și simțul olfacitv nu cunosc limite. Iată câteva din ele:

 

Florile

Cele mai populare mirosuri de flori în parfumerie sunt: magnolia, tuberosa, violeta, orhideea, frezia, iasomia, lăcrămioarele, trandafirul, paciuli, bujorul, nufărul și liliacul. Lista este lungă! Unele uleiuri esențiale florale sunt extrem de greu de extras, de exemplu uleiul de violetă. Este nevoie de jumătate de hectar din aceste flori să obții doar câteva picături de ulei. Același lucru se întâmplă și cu uleiul esențial de magnolie. Aceste flori cresc în America de Nord, China și Japonia și au o armă dulce caracteristică. Cea mai populară și mai apreciată floare este trandafirul.

Parfumul lor este de lungă durată și foarte bogat. Numeroase tipuri de trandafiri dau diferite tonuri, de la dulce la cald și de mosc.

Câteva flori surprind cu mirosul lor, de exemplu tuberoza dă o aromă lemnoasă de care depind mirosul componentelor din parfumuri. Tuberoza este unul dintre cele mai scumpe ingrediente de parfumuri.

 

Iasomia și magnolia

Aceste două flori sunt asocitate des deoarece oferă o combinație perfectă, ultra-feminină și subtilă. Iasomia este folosită în cosmetice de secole. În vremurile antice, grecii și egiptenii produceau uleiuri parfumate din aceste flori. Astăzi, iasomia este folosită în majoritatea parfumurilor în concetrații variate. Studiile au dovedit faptul că iasomia are proprietăți calmante și relaxante. Mirosul inhalat stimulează partea creierului care este responsabilă de emoții. Este o metodă naturală și eficientă împotriva stesului, despresiei și oboselii.

Există 200 de feluri de iasomie care cresc în sudul Europei, Asia și Africa. Florile sunt culese manual în zori pentru a nu-și pierde propietăție aromatice. Ca să obții un kilogram de extract de flori este nevoie de 200 kg de flori.

Parfumul de magnolie este descris ca fiind floral, dar are și o notă de lămâie. Este fresh, luxuriant și dens. La fel ca iasomia, îmbunătățește starea de spirit și înveselește.

Vei găsi această combinație în Avon Femme și în Premiere Luxe.

 

Moscul

Acesta este ingredientul din multe parfumuri, atât de femei, cât și de bărbați. Ceea ce este interesant este faptul că, inițial, această materie a fost obținută dintr-un loc care nu denotă miros grozav și anume din glandele de cerb moscați.

Astăzi, el este obținut sintetic. Mirosul este greu, dar stimulant de cald și senzual. El induce imediat senzația de luxuriant și maiestuos chiar și celei mai comune combinații. De asemenea, moscul îmbunătățește starea de spirit și funcționează ca un afrodisiac.

O să găsești acest ingredient, printre altele, în Little Black Dress și Perceive. Parfumurile bărbătești care au în compoziție moscul sunt Full Speed și Just Play.

 

Lemnul de santal

Acesta dă o aromă caldă, balsamică și extrem de senzuală. Povestea din spatele aromei o face și mai interesantă: mirosul de lemn de santal capătă intensitate abia după 20 de ani – cu cât este mai bătrân copacul, cu atât este mai profundă aroma.

Cum funcționează? Lemnul de santal relaxează, induce somnul, dar crește și libidoul. Este o alegere perfectă pentru ocazii romantice cum ar fi întâlnirile și ceremoniile.

Vei găsi note de lemn de santal în Perceive Dew, Cherish sau în parfumul bărbătesc X-series Quake.

 

Lemnul de cedru

Acesta are un miros liniștitor și persistent. Uleiurile aromatice sunt obținute din lemn de cedru din America de Nord sau din arborele Phoenicean Juniper. Acesta este cel mai frecvent utilizat în arome masculine.

 

Fructele

Perele, căpșunile, piersicile, prune și citricele oferă o varietate largă de parfumuri laudate de producătorii de parfumuri. De exemplu, coaja de portocală presată la rece dă o esență de aromă puternică și răcoritoare, dulce. Piersica dă note catifelate, în timp ce perele și prunele reprezintă senzația de vară.

Unele arome de fructe pot fi obținute sintetic, altele numai în mod natural, cum ar fi uleiul de starfruit. Starfruit-ul sau carambola este un fruct tropical cultivat în Asia de Sud-Est. El are un gust dulce, dar picant, și același lucru se întâmplă și cu mirosul său - dulceața ruptă de o notă acidă.

Parfumul de păr a crește senzația de vară și de dulceața orientală, în compoziții precum Perceive sau Femme. Mirosul de piersici se găsește în Incandessence, în timp ce prunele suplimentează Little Black Dress cu farmec și ușurință.

Bergamota are un parfum proaspăt, aromat, dulce, foarte caracteristic parfumurilor feminine. Se glorifică cu arome de flori și citrice.

Parfumul de bergamotă a fost popularizat de către britanici în Europa, în perioada colonială. A fost apreciat pentru atmosfera plăcută și caldă, primită în special în gospodării în timpul iernii. Este un afrodisiac care relaxează corpul și ameliorează stresul și tensiunile. Veți găsi, de ex. în Incandessence, parfum proaspăt și feminin ca primăvara!

 

Cum să îmi aleg parfumul?

În timp ce îți alegi parfumul, gândește-te la ce fel de persoană ești și cum vrei să fii perceput. Nu ai încredere în tine? Te simți timid în împrejurimile noi? Aștepți la o întâlnire importantă și trebuie să-ți evidențiezi profesionalismul? Alege un parfum care este subtil, dar intens în interios, care să conțină, de exemplu, lemn de santal sau mosc.

Nu te simți destul de feminină și dorești să obții mai multă expunere, fragilitate și farmec feminin? Alege parfumurile tipice feminine cu mirosuri florale și citrice, cum ar fi iasomia și magnolia.

 

Cum se potriveste parfumul cu ocazia?

Un parfum nu este de obicei suficient. Cei mai mulți dintre noi au o sticlă și un miros favorit care aduce asocieri bune, dar adevărul este că nu există nici unul care să se potrivească oriunde și mereu.

La lucru și în timpul întâlnirilor de afaceri, parfumurile tonice funcționează cel mai bine. Dacă lucrezi în birou, la recepție sau într-un spital, este mai bine să nu alegi arome puternice. Aceste locuri au niște "coduri de îmbrăcăminte", inclusiv de machiaj potrivit, coafură sau parfumul care nu ar trebui să domine. În aceste cazuri, este recomandat să ai un produs subtil și mai diluat, cum ar fi apa de parfum sau apa de toaletă.

Poți alege un parfum distinctiv diferit pentru o noapte de neuitat, o cină luminată de lumânări sau o petrecere cu prietenii. Rochia de seară se va combina cel mai bine cu parfumurile grele și luxuriante, cum ar fi compozițiile orientale sau chypre. În aceste ocazii poți folosi un parfum concentrat cu o consistență clară.

Dacă faci sport sau planifici un weekend în oraș, alege mirosuri luminoase, revigorante și energizante: citrice, flori, arome de ozon. Amintește-ți că în zilele calde parfumul miroase mai intens!

Dacă intenționezi să prelungești procesul de bronzare, renunță la ideea de a pune un parfum și a alege una dintre apele parfumate sau spray-uri de corp. Parfumul sau apa de parfum aplicate pe piele pot provoca decolorare sau reacții alergice atunci când sunt combinate cu soarele, deci ai grijă!