7 simboluri ale frumuseții pariziene

Tags: 

Exista cel putin sute de simboluri ale modei frantuzesti, dar le-am ales pe acele 7 magice, care au facut o lume intreaga sa se indragosteasca de ele si de stilul chic parisian, gratie miticului ''je ne sais quoi".

Catherine Deneuve

Se spune ca nu trebuie sa dezvalui varsta unei femei, dar in cazul acesta nu poate fi decat un compliment. La varsta de 73 de ani, Deneuve uimeste inca prin gratie si stil.

Pe parcursul a 60 de ani de cariera, si-a construit o pozitie solida ca simbol chic parizian si ambasador al frumusetii frantuzesti in lumea intreaga. (foto: “Repulsion”)

Marion Cotillard

A tintit spre Hollywood si a castigat un Oscar, premiul BAFTA, Cesar si Globul de Aur pentru incredibilul rol din filmul biografic despre viata lui Edith Piaf. Dintr-o data a devenit una dintre cele mai faimoase simboluri ale Frantei, ca si cand locul ei ar fi fost mereu acolo. Nu ca nu ar fi meritat! Marion defineste perfect stilul modern frantuzesc. (foto: “Inception”)

Carla Bruni

Si-a depasit colegele de breasla si a ridicat stacheta foarte sus  atunci cand a devenit Prima Doamna a Frantei. Parcursul ei de la model la prima doamna este un basm al zilelor noastre. Multi ii compara stilul cu cel al lui Jackie Kennedy, dar ea prefera eticheta de rebela in moda. Aceasta combinatie o face simbol al stilului frantuzesc. Genul de eleganta pe care englezii ar asezona-o cu un rebel flair. (foto: cu Owen Wilson in “Midnight in Paris”)

Vanessa Paradis

Uimitoare, subtila, ultra feminina, cu marca definitorie strungareata, a devenit simbol al stilului parizian chiar din momentul in care a aparut in “Joe Le Taxi”, cantec datand din 1986. A devenit muza lui  Chanel si a lui… Johnny Depp. Si pentru restul lumii este asocierea perfecta intre femeia frantuzoiaca si frumusetea lor naturala, emblematica. (foto: cu Romain Duris in “Heartbreaker”)

Audrey Tatou

Actrita care a interpretat poate cel mai indragit personaj al filmelor romantice, pe Amelie, este insasi esenta elegantei pariziene. Stilul ei vestimentar se potriveste perfect cu personajele excentrice pe care le interpreteaza. Tinutele ei sunt feminine si provocatoare, dar relaxate, in stilul clasat tipic frantuzesc. (foto: “Amelie”)

Brigitte Bardot

Inclinatia ei pentru coafuri stup dezordonate si machiajul smokey eyes a devenit curand marca ei. Nu i-a fost teama nici de un decolteu revelator, care o face mai mult simbol al sudului Frantei si mai putin pariziana, dar a fost cu siguranta o emblema a modei frantuzesti. (foto: “And God Created Woman”)

Coco Chanel

Geniu al modei si femeie foarte curajoasa care, fara indoiala, a revolutionat industria modei si modul in care se imbracau femeile. Stilul ei lejer de design dar si practic, a transformat-o intr-unul din simbolurile fashion. Creatia ei, the little black dress, a inspirat multe generatii si continua sa inspire. (foto: arhive)