10 lucruri pe care poate nu le știai despre mascara

Tags: 

Cunoscută încă din Antichitate, mascara este cel mai popular produs de machiaj din lume. Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute despre mascara, dar care sigur îți vor fi de folos.

1. Schimbă mascara la fiecare 3 luni

Ar trebui să îți iei adio de la tubul de mascara la fiecare 3 luni. Chiar dacă mai ai produs, după 3 luni în tub se dezvoltă bacterii pe care cu siguranță nu le vrei în preajma ochilor tai.

2. Mascara se usucă. Și asta e o veste bună!

Orice mascara se usucă. Și nu are legatură cu calitatea produsului sau cu prețul. Formulele sunt create pentru a se usca rapid pe gene, deci se vor usuca rapid și în recipient. Evită produsele cu chimicale care prelungesc durata formulei.

3. Nu te ajută cu nimic să adaugi apă

Există femei care adaugă apă în recipientul cu mascara pentru a pastra produsul favorit pentru mai mult timp. Sau mai adaugă parfum, sau chiar alcool. Fetelor, nu funcționează și e extrem de periculos!

4. O singură formulă nu rezolvă toate problemele

De cele mai multe ori femeile aleg o mascara nepotrivită. Dacă ai gene scurte caută formule pentru alungire. Gene lungi, subțiri? “Volum” este soluția pentru tine. Sfatul valabil pentru orice tip de gene este să cauți formule ușoare. Acordă atenție formei periei, de exemplu peria cu peri lungi va ajunge și la cele mai scurte gene, peria cu perii deși este potrivită pentru genele subțiri.

 

5. Nu uita de vârfurile genelor

Pentru culoare 360 și definirea perfectă a genelor, nu uita să aplici mascara pe vârfuri. După aplicarea unui strat de mascara, inchide ochii și arcuiește cu periuța de jos în sus, pentru acoperire perfectă și alungire .

6. Baza este cea mai importantă

Aplică mascara de la rădăcină spre vârf. Mascara aplicată la bază te ajută să obții efectul dorit: alungire și volum. Atenție totuși la cantitatea folosită. Cele mai multe formule se aplică în două straturi, nu mai mult!

7. Nu pompa aer în tub

Introducâd și scoțând periuța în tub nu facem altceva decât să introducem aer. În acest fel mascara se îngroașă și se creează mici aglomerări de particule care ajung apoi pe gene.

8. Îndrăznește să porți mascara colorată

Anul acesta se poartă mascara colorată: albastru, violet, verde. Acceptă provocarea noastră și îndrăznește să porți mascara ce te va scoate din tipare. Dacă ți se pare prea mult să aplici culoarea pe toata geana, încearcă să colorezi doar vârfurile. Vei fi uimită de rezultat!

 9. Mascara îți luminează fața

Aplicarea mascarei are efect de lifting pentru față, fără intervenție chirurgicală!Îți definește și evidentiază ochii, oferă senzația de pomeți ridicați și oferă luminozitate feței. Asta nu înseamnă că mascara este singura care îți păstrează aspectul tânăr, dar te va ajuta cu siguranță.

 10. Reciclează  

Cum spuneam, mascara trebuie schimbată la fiecare 3 luni. Asta nu înseamnă că nu îți mai este de folos. Peria curățată cu demachiant și apă caldă poate fi refolosită pentru îngrijirea sprâncenelor. Niciun alt accesoriu nu este mai bun.