Cum să îți faci turban - de Theo Pîslaru

Tags: 

Gândul pierderii părului este primul care întristează cochetăria oricărei femei chiar înainte de a începe chimioterapia. Nici pielea sau unghiile nu scapă neafectate. Dar dacă îți aduni toată puterea și iubirea de tine, imaginea ta din oglindă s-ar putea să-ți zâmbească.

Theo Pîslaru - Supraviețuitoare a cancerului de sân, una dintre cele două creatoare ale Revistei de dat curaj - SANte

„Chimioterapia are ca scop distrugerea celulelor canceroase, limitarea extinderii și răspândirii tumorii, dar dincolo de partea benefică, aduce cu ea o serie de efecte neplăcute și vizibile din punct de vedere estetic - căderea părului; uscarea pielii; fotosensibilitate – înroșirea pielii la expunerea la soare; modificări de pigmentare, fie că vorbim de hiperpigmentări sau decolorarea pielii; afectarea unghială – unghiile devin casante, se desprind de patul unghial, își pot modifica culoarea, pot dezvolta șanțuri în suprafață; erupții cutanate de tipul eczemelor, urticariei, leziunilor tip acnee, leziunilor purpurice (asemănătoare vânătăilor, dar de dimensiuni variate). Este adevărat că tratamentul în sine ocupă timp și multe resurse, însă limitarea efectelor sale neplăcute îmbunătățește statusul general și conferă încredere și capacitatea de a face
față mai ușor stresului bolii. Îngrijirea potrivită face trecerea mai ușoară prin această perioadă dificilă.

Căderea părului este temporară, el își reia creșterea la oprirea tratamentului, de foarte multe ori crescând într-o nuanță și cu o textură diferită.”

 - Ioana Simian, Medic Dermatolog Avon Romania 

 • Caută-ți variante care ți se potrivesc legate de lipsa podoabei capilare înainte de a începe tratamentul.
 • Există peruci de diferite feluri – păr natural/ sintetic. Du-te și probează.
 • Fă-ți perucă din părul tău.
 • Sunt persoane care decid să-și poarte cu multă grație lipsa părului și le stă minunat
 • Turbane - după un mic research în istoria modei, a răsărit turbanul. Mi-am luat multe șaluri colorate (drepte și endless), cercei opulenți și m-am poziționat excentric-african în această terapie. Avantajul este că ies mereu altfel, sunt amuzante și ușor de acceptat de copii/oameni. (Theo Pîslaru)

Turbanele sunt rapid de făcut, plăcut de purtat și ușor de acceptat de către cei din jur. Ai nevoie de șaluri endless, eșarfe lungi sau chiar baticuri. 

Avem pentru tine si 3 tips: 

 • alege materiale ușoare care lasă scalpul să respire;
 • joacă-te cu imprimeuri vesele și cu volumetrii;
 • nu-ți fie teamă să experimentezi.

Cum să îți faci turban în 5 pași: 

 1. Așază șalul pe cap, cu lateralele de o parte și de alta a gâtului.
 2.  Rulează ușor părțile din lateral și trece-le, pe rând, în partea opusă.
 3. Dacă lungimea permite, mai rulează o parte din șal în direcția opusă - fie că-l rotești de mai multe ori, fie că îl pliezi ca să creezi volumetrii mai speciale.
 4. Folosește-te de lungimea materialului pentru a face funde, noduri, împletituri și rulează-le apoi în jurul capului, din unghiuri surprinzătoare.
 5. Finalizează ducând capătul șalului sub una din cute, suficient de strâns ca să nu îți alunece de pe cap.

Avantajul turbanelor – pot căpăta forme variate care, în combinație cu cerceii supradimensionați, modifică starea de spirit a purtătoarelor.