Uitarea nu este o soluție! O nouă fericire... ESTE!

Tags: 

Primesc multe mesaje în care mi se cer rețete de uitat. Ultima dată o femeie mi-a spus “nu pot să mă gândesc la un bărbat, dar aș vrea să NU mă mai gândesc la el”.

O alta mi-a scris “aș vrea să-mi fie indiferent”. Serios? Omul pe care l-ai iubit cu adevărat nu o să-ți fie niciodată indiferent! În adâncul sufletului îți vei dori fie să știi că este bine, fie, dacă ești genul răzbunător, să știi că suferă ca un câine :) oricum ar fi indiferența nu e o opțiune!

Nu pot să-ți scoți o dragoste din suflet așa cum ai scoate o măsea! Și chiar dacă ai putea… gândește-te ultima oară când ai fost la dentist! A durut nu-i așa? Și a rămas un loc gol. 

Așa este și rețeta aceasta cu uitarea. Rămâne în suflet un loc gol. Parcă e profilul lui desenat cu creta pe asfalt ca la crime. Până nu vine altcineva să umple acel loc uitarea nu folosește la nimic! 

Nu trebuie să-l uiți pe el, trebuie să te regăsești pe tine!

Puterea ta de a iubi, curajul de a-ți face planuri și chiar puterea de ierta! Pentru că fiecare om care trece prin viața noastră își lasă amprenta asupra personalității așa cum și noi ne lăsăm asupra personalității lor. 

Mulți nu vor să creadă, dar viața amoroasă este un continuu schimb de experiență. 

Uite, fac eu primul pas și admit: sunt o parte din toate femeile care au trecut prin viața mea. Și nu vreau să le uit! Nici pe cele care mi-au făcut bine, nici pe cele care mi-au făcut rău. Țepele din viață sunt ca un vaccin. Te imunizezi. Recunoști boala încă de la prima invitație la cafea. Nu o mai iei. 

Dacă uiți în schimb s-ar putea să faci aceeași greșeală de mai multe ori. 

Și mai e ceva: cine ar vrea să-și uite 10 ani din viață? 

Dar atunci când există și un copil? Trebuie și el să uite că are un tată?… 

Chiar și oamenii care ne-au înșelat încrederea sunt oameni pe care noi i-am ales să facă parte din viața noastră. Data viitoare vei alege mai bine tocmai pentru că ieri ai lăsat pe cineva în viața ta pe care astăzi să-l uiți. 

 

Articol scris de Radu F. Constantinescu

Sursă foto: istock