Schimba lumea prin povestea ta, cu încredere, implicare și devotament! - Ioana Uretu

Tags: 

 

Mă inspiră poveştile, din clipa în care nu sunt nimic altceva decât o idee vagă, până în momentul finalului, în care sunt complete, împlinite şi pleacă să se cuibărească într-o minte pregătită să le îmbrăţişeze şi poate chiar să trăiască pentru ele.

“A journey of a thousand miles begins with a single step” zice un vechi proverb chinezesc. Așa se întâmplă și cu povestea AVON, o combinație de circumstanțe care transformă o poveste în bussines.

O experiență care devine poveste de viață, poveste din care înveți de fapt că “omul sfințește locul”.

 

Tu ştiai că una dintre cele mai mari companii de cosmetice şi vânzări directe, cu peste 5 milioane de Reprezentanţi la nivel mondial îşi are originile în America anilor 1886, iar numele său provine de la oraşul natal al lui Shakespeare?

Un bărbat pe nume David McConnell, care le-a oferit femeilor secolului 19 posibilitatea de a-şi câştiga independenţa financiară, este fondatorul poveștii de succes AVON.

 

La 20 de ani a început să lucreze în vânzări pentru o editură de cărţi din New York. Observând că vânzarea cărţilor din uşă în uşă nu mergea prea bine, s-a gândit să ofere doamnelor mici mostre de parfum la fiecare carte vândută. Văzând că parfumurile au rata de succes mai mare, s-a gândit că aşa cum cărţile pot fi vândute din uşă în uşă, ar putea încerca acelaşi lucru cu parfumurile.

 

La bază antreprenor, McConnell și-a îndeplinit visul schimbării sociale, îndeplinindu-și misiunea de a îmbunătăţi viaţa femeilor şi ale familiilor lor.

Target-ul “domnului AVON” era axat pe femeile casnice. În acea perioada nu era deloc un lucru obișnuit ca o femeie să-şi conducă propria afacere, iar vânzările directe prin intermediul AVON au reprezentat pentru femei un mijloc de a-şi câştiga proprii bani, într-o perioadă în care oportunitățile pentru acestea erau destul de limitate. Primul Reprezentant oficial a fost “LADY ALBEE,” cea care a pus bazele sistemului de vânzare directă, transformând astfel compania Avon într-una dintre cele mai performante din lume.

Pe măsură ce parfumurile Avon au devenit din ce în ce mai populare, ea a început să angajeze alte femei și să le învețe tehnica vânzărilor din ușă în ușă.

Avon a schimbat deja viețile a sute de mii de femei din întreaga lume, fiind alături de ele prin Campania împotriva Cancerului la Sân, prin Campania împotriva Violenței Domestice. Astăzi AVON are o cifră de afaceri de aproape 6 miliarde de dolari și cca 6,4 milioane de Reprezentanţi la nivel mondial.

 

Din 1997, AVON  face parte din viața femeilor din România prin produse inovatoare, găsind noi moduri să ofere putere acestora, creând atât oportunități de dezvoltare, cât și o imagine iconică pentru femeia antreprenoare.

Astăzi, pe 4 Septembrie, sărbătorim viziunea legendară de a oferi femeilor frumusețe, încredere și putere.

 

La Mulți-Mulți Ani, AVON!

Și la cât mai multe povești de succes!

 

Ioana Uretu, fondatoarea Cărți, Dulciuri și Flori