Minciuni digitale. Ep2

Tags: 

 

Ce este adevărat și ce e fals nu putem să stabilim printr-un concurs de popularitate. Oricum adevărul ar face mai puține like-uri. 

 

Nu știu dacă știți, dar înainte era mult mai ușor să descoperi un escroc. Fizionomie, body-language. Acum îi urmărești pagina de facebook fără să știi dacă el/ea chiar așa arată și mai ales dacă el scrie!

 

Astăzi mi s-a pus pata pe o inepție generalizată “fericirea înseamnă să te mulțumești cu ce ai” la pachet cu versiunea “nu te mai preocupa, totul va fi bine”

 

Cuuuuuuuuuuuuuum?

 

Dacă omul preistoric se mulțumea cu ce are și acum trăiam în peșteri! Lumea nu a început cu internetul! Nici măcar în 1975, când m-am născut eu. 

 

Ne urcăm în viață din mers. 

Învățăm să înotăm în valurile zilelor aruncați direct de pe podul înalt al așteptărilor pe care părinții și societatea le au de la noi. 

Primim un set de instrucțiuni atât de lung încât până reușim să le citim pe toate deja jumătate dintre ele s-au schimbat. 

Vrem ca oamenii să ne accepte așa cum suntem încă înainte ca noi înșine să fi înțeles cum suntem. 

Tot ce zboară se mănâncă. Inclusiv vorbele în vânt. Astea, cel puțin, au așa un gust amar când vrei să le iei înapoi și nu se mai poate. Parcă-i rămân celuilalt ca niște tatuaje făcute direct pe os. Le simți când îl iei de mână. Sunt acolo.

 

Și în toată această nebunie tu chiar te aștepți ca lucrurile care “sună bine” să-ți și facă bine???!

 

Dacă vrei ca într-adevăr “totul să fie bine”… preocupă-te :) Munca a câștigat de mai multe ori decât norocul. 

Nu te mulțumi cu ce ai. Nici cu ce ești. Toți îmbătrânim, dar numai unii evoluează. 

Leapădă-te de citate. Citește cărți. 

 

Articol scris de Radu F. Constantinescu

Sursa foto: istock