Masculin la feminin & viceversa! Femeia bărbat și bărbatul muiere?

Tags: 

 

Acest articol nu e un pamflet. Sunt lipsiți de curaj cei care își prezintă ideile, uneori și insultele, sub paravanul “e un pamflet”. Noi admitem deschis: sunt ideile noastre. Pe care le susținem. Dacă veți și râde, cu atât mai bine, dar, nu, nu e un pamflet. 

 

Masculin la feminin. Radu. 

Sunt în cortul “oficial” la Bucharest Marathon la un interviu și nu știu cum am ajuns să comparăm realizările din sport între bărbați și femei. Nu avem un numărul unu în tenis. 

Halep ar trebui să fie… una :) 

Fetele din handbal 

sunt peste băieții din fotbal. 

Atletismul românesc s-a sprijinit masiv pe umerii puternici ai sexului… slab. 

Fetele de la gimnastică au fost multe. 

Bărbații îi numeri pe degete. 

Râd când mă trezesc răspunzându-i gazdei: Înseamnă că bărbații ar trebui să se antreneze… ca niște femei! Vorbesc rezultatele. 

 

Vă dați seama ce s-ar întâmpla dacă bărbatul s-ar implica în creșterea unui vis cum se implică femeia în creșterea copilului?

 

Vă dați seama ce s-ar întâmpla dacă am învăța de la femei empatia, încăpățânarea, dedicarea și uneori chiar sacrificiul? 

Pentru mine masculin la feminin nu înseamnă să te uiți cu ea la seriale de femei. Ci să o ajuți. Inclusiv la munci “de femeie”, care sunt adesea mai mult decât poate un bărbat… să ducă. 

 

Feminin la masculin. Ramona.

Radu are un articol cu titlul “Orice femeie trebuie să fie măcar o dată părăsită, amantă și iubită de motociclist”. Mă declar vinovată de toate trei! 

Când el a plecat din viața mea cu viteza a treia pe motocicleta lui sport nu mi-am promis că voi găsi alt motociclist, ci că o să dau pentru carnet de motor! Să nu mai depind de nimeni nici emoțional, nici pentru senzații tari!!

În poligon mi se spunea Micuța Rossi. Bărbat și ăsta.  Există doar Valentino și nu avem încă și o “Valentina Rossi” :)) 

Am vrut să-mi câștig carnetul, dar fără să-mi pierd feminitatea. Nu mă pricep eu așa bine la metafore, dar sunt sigură că ați înțeles că vreau să spun că putem să conducem o mașină sau o companie, putem să facem performanță în joburi care erau considerate 100% masculine fără să uităm să rămânem femei. 

Feminitatea nu e o slăbiciune de care să scapi, femininitatea nu e o boală de care să te tratezi! 

Repetă după mine: I am a woman. What's your superpower?

 

 

Articol de Radu F. Constantinescu și Ramona Constantinescu 

Foto: Marius Bărăgan