De ce există expresia MILF, dar lipsește cu desăvârșire MILM (Mother I’d Like to Marry)?

Tags: 

 

Îmi scriu multe femei aflate după un divorț. Nu sunt în posesia unor date statistice, dar adesea am impresia că în societatea modernă sunt doar femei aflate după un divorț sau înaintea unuia :) 

Probabil că mulți avem nevoie de o primă căsătorie de probă. Învățăm cum se face, cum nu se face. Un fel de ucenicie în doi de care profită următorii doi. 

 

E rău? Dar să păstrezi o căsnicie în care n-ai mai făcut dragoste de un an e bine? Sau una în care zi de zi auzi reproșuri și doar o dată pe an “te iubesc”?

 

E normal să lupți ca relația să redevină bună, dar e toxic să lupți doar ca din exterior să pară bună!

 

O mare parte dintre cele care îmi scriu au totuși o problemă (sau să-i spunem dilemă?) E vorba de cele care nu au la activ doar un divorț, ci și un copil. Divorțul trece, de copil nu te desparți! 

Aceste MILFE îmi mărturisesc că viața lor sexuală n-a fost niciodată mai bună, cu toate ciudățeniile situației cum ar fi sex la 8:30 a.m. între momentul când au lăsat copilul la școală și ora maximă la care pot ajunge la job. Problema-dilema lor este de ce bărbații care sunt atât de “tari” când e vorba de ajuns în pat se “înmoaie” când se pune problema unei relații sau chiar unei căsătorii. Deși sunt liberi și în multe cazuri au și ei copii din relații anterioare. 

De ce nu ajungi din MILF, MILM (Mother I’d Like to Marry)?

Psihanaliștii nemți pun teama bărbatului de lua de nevastă o femeie care are deja un copil pe seama geneticii. Vrem să dăm de mâncare urmașilor noștri biologici. Să continue linia noastră genetică.  

Cei americani iau în calcul și experiențele traumatizante din căsnicia anterioară. Și bărbații au “bagaj emoțional” mai ales într-o țară cât un continent unde divorțul este o afacere, iar unele femei sunt ca tornadele: vin calde și umede și la plecare îți iau casa și mașina :) 

Eu, care nu-s atât de deștept și de școlit ca psihologul american sau cel teuton, dar sunt la a treia căsătorie, le spun cititoarelor mele doar atât: bărbații care nu te-ar lua cu copil, nu ar face-o din toată inima nici dacă nu aveai unul! Te-ar fi luat ca pe un 2nd best în vreme ce aspirațional în capul lor era alta. Reală, imaginară, o actriță, o vedetă tv, în fine, oricine, dar nu tu! Pe ce mă bazez când zic asta? Pe o reducere la absurd! Voi chiar credeți că pe Monica Belluci n-ar lua-o nimeni de nevastă pentru că are doi copii?

 

Articol scris de Radu F. Constantinescu

Sursa foto: istock