Ce-ar fi să facem și poze la divorț și să le comparăm cu acelea de la nuntă? Un fel de de “before & after”

Tags: 

 

În loc de “trash the dress”, trash the whole marriage. 

Dacă la fitness antrenorii se laudă cu poza de “after”, în care ai pierdut toate kilogramele în plus, după divorț ți-ai pierdut toate iluziile. 

Tot un fel de balast. 

 

De ce nu putem să ne despărțim frumos?

Pentru că dragostea asta e o boală pe care amândoi o iau în același timp, dar de obicei unul se vindecă atunci când celuilalt nu i-a trecut. 

Aici e o mare probă de caracter. Să nu vrei să-l faci și pe celălalt să sufere așa cum suferi tu. 

E o mare probă de caracter să nu transformi viața voastră anterioară într-un câmp de luptă. Casa. Mașina. Și - mai grav - copilul. 

 

De ce nu putem să ne despărțim frumos? 

Pentru că toți oamenii se căsătoresc din dragoste, dar unii dintre ei iubesc… luxul. Prostituția e condamnată de lege, căsătoria din interes nu. Iar atunci când te-ai căsătorit din interes, indiferent de sex, divorțul nu te desparte de un om. Te desparte de un statut. 

Nu e o despărțire, e o concediere. Și vrei salarii compensatorii…

 

De ce nu ne putem lua La revedere elegant? 

Ba putem! 

Este, însă, o problemă de educație. Și atâta vreme cât o parte din educație va fi făcută de emisiunile TV de scandal nu o să putem nici să trăim frumos. De despărțiri frumose nici nu poate să fie vorba. 

 

Așa că vă propun un divorț benefic. Haideți să ieșim din relația toxică pe care o avem cu mass-media, cu presa scrisă și MAI ALES cu social media unde mi se pare că s-a mutat toată vanitatea unui popor care merită mai mult. 

Când lucram în televiziune mi-a spus un domn o vorbă mare și elementară: Dacă nimeni nu s-ar mai uita la emisiuni de mondenități și scandaluri toate televiziunile le-ar scoate din grilă a doua zi. NU matadorul omora taurul în coride! Ci publicul care plătea să vadă asta. 

 

Articol scris de Radu F. Constantinescu

Sursa foto: istock