Căsătoria nu mai are astăzi nicio valoare? Greșit. Căsătoria e o promisiune. Oamenii care fac această promisiune nu au însă - uneori - nicio valoare :)

Tags: 

Singurul motiv pentru care ar trebui să te căsătorești e dragostea. Scriu de vreo 4 ani, într-o formă sau alta, că n-ar trebui să alegi o persoană cu care crezi că poți să trăiești, ci una fără de care simți că n-ai putea să trăiești. 

E o frază care a făcut istorie online. Pentru că e mai ușor să dai un like decât să o pui în practică, mă îndoiesc că a fost la fel de “influentă” și în viața reală.

Mulți se îndrăgostesc în primăvara vieții, dar se căsătoresc în toamna ei. Amână pentru că “vor să-și trăiască viața”. Serios? Și după căsătorie ce faci? Mori? Ce înseamnă să-ți trăiești viața? Să-ți pierzi nopțile în cluburi? Fericirea e un check-in? 

Ești în sensul giratoriu al aventurilor. 

E dură exprimarea, dar am voie să o folosesc pentru că nici eu nu am făcut, la o anumită vârstă, excepție. 

Viața nu e un an care se tot repetă!! 

Alte femei, aceleași complimente.

Alți bărbați, aceleași așteptări. De multe ori reduse la ce spune societatea că se poate. 

Mie îmi plac bărbații care-și prezintă soțiile: “Iubita mea”

Pentru că femeia aceea nu și-a dorit să fie “fosta ta iubită”, “actuala soție”. 

Nici bărbatul nu vrea să se schimbe din “amantul pentru care ai face orice” într-un “soțozaur”!

Când ceva nu-i convenea, mama avea o vorbă. Unde scrie? Acum avem internetul, unde aproape orice prostie a fost deja scrisă, citită și adesea răspunâdită :) Totuși…

Unde scrie că trebuie să te căsătorești? Unde scrie că între singură și nefericită e un semn de egal? Câte femei și câți bărbați căsătoriți și fericiți cunoașteți? Puțini? Mulți? Câți sunt, la aceia trebuie să ne uităm. Unii aveau deja o carieră când s-au cunoscut, alții și le-au clădit împreună. Unii sunt frumoși de pică, alții sunt cât se poate de comuni. Pe unii îi vezi la TV, alții au renunțat total la TV, nici nu mai au unul în casă. 

Un singur lucru îi leagă pe toți: nu s-au căsătorit pentru că trebuie, nici pentru că ea mai avea puțin până la 35 și voia să facă un copil, nici pentru că el obosise să meargă din pat în pat și voia să aibă și unul stabil. 

Da. Chiar și oamenii frumoși la suflet se mai schimbă. Chiar șii promisiunile lor se rup. Dar n-o să vedeți la ei lupte pentru o supremație idioată, lupte din care suferă copiii lor. 

N-o să-i vedeți la televizor să dezbată “cine a greșit”

Chiar și atunci când se despart, oamenii care au știut să se iubească știu și să se despartă elegant. 

Pentru că i-a unit un sentiment, nu un act.

Articol de Radu F. Constantinescu

Foto: Thinkstock