10 motive pentru care copiii care au un câine sau o pisică sunt mai… oameni.

Unu. 

Nu mai au nevoie de prieteni imaginari. 

Dacă o pisică te scoate mai puțin din izolare, un câine o face la modul propriu! De două ori pe zi! Nu știți bancul? Vi-l spun (ca de obicei) la final. 

 

Doi.

Învață responsabilitatea. 

Prietenul tău cu blană nu e o jucărie. E trist sau vesel, sănătos sau bolnav, sătul sau flămând în funcție de niște lucruri pe care le faci sau nu. Desigur… știu mulți părinți care au grijă de animalul de casă în locul copilului. Freud ar spune că își mai doresc unul. Copil, nu pet :)

 

Trei. 

Crește imunitatea.

Studiile arată că toți copiii crescuți în preajma animalelor tind să fie mai rezistenți. O să-mi pun mamele disperate de baubaul alergiilor în cap, dar un copil crescut într-un glob de sticlă are mai multe șanse să fie alergic la orice. Chiar și la viață! Fiica mea s-a născut într-o casă cu două pisici. Le smotocea de mai mare dragul. Alergii? Zero. Eu, în schimb, am :)

 

Patru. 

Învață că bogăția poate să fie și sufletască. 

Copiii vorbesc mai mult decât ați crede despre ce au. Între “tata are o mașină nouă” și “eu am un câine” ce credeți că preferă cel mic?

 

Cinci.

Copiii cu autism relaționează foarte bine cu animalele. 

Râdem, glumim, dar asta e o treabă serioasă! Orice ajutor în comunicare pentru copiii cu dificultăți este prețios. Desigur, un Beagle nu poate ține locul unui medic…

 

Șase

Câinele nu are snooze!

Te ajută să te trezești dimineața mai ceva decât un deșteptător. Și în loc de ringtone are un LINGtone. Pe față :) Copilul tău are probleme să se trezească la 6:30 pentru școală? Consideră problema rezolvată!

 

Șapte

Copii obezi? Not anymore!

În vremurile astea când “a te juca” nu mai înseamnă să faci mișcare și să transpiri, ci să zaci cu o tabletă în mână, un câine sau o pisică au energia, dar și metodele să-ți alerge un pic copilul. Yummy. 

 

Opt

Monștrul de sub pat? Se ocupă Rex!

Nici Muza, la mai mult de 30 de ani, nu poate să dormă singură. Pisica albă a rezolvat și problema asta! Tai lemne pe ele. În multe cupluri viața sexuală suferă pentru că soțul se duce să adoarmă copilul și adoarme el primul. Sau ăla mic vrea să doarmă doar cu mama… deși nu mai e atât de mic. Buy a cat. Thank me later. 

 

Nouă

Dragostea necondiționată. 

Uneori mama și tatăl nu pot să-și exprime la fel de bine dragostea cum o face un animal. Deși noi avem cuvinte, avem și mult mai multe bariere. 

 

Zece

Povești amuzante

Ce-a mai făcut, ce-a mai stricat, cum a leșniat pomul de crăciun lângă câinele care încerca să-l resusciteze. Viața e mai amuzantă cu un câine sau o mâță. 

 

Era să uit bancul…

Știți de ce pe facebook și intagram sunt mai mult poze cu pisici?

Pentru că stăpânii de câini mai ies din casă :)

 

Articol scris de Radu F. Constantinescu